به گزارش خبرگزاری مهر، سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، تخریب و بازسازی ۶۴ هزار و ۷۹۷ باب کلاس درس را در چهار دهه اخیر را از جمله دستاوردهای انقلاب در چهل سالگی اعلام کرد.
بر اساس گزارش این سازمان، تامین امنیت دانش آموزان به عنوان آینده سازان نظام اسلامی، حفظ سرمایههای ملی کشور، استفاده از ساختمان های مدارس به عنوان مراکز مدیریت بحران زلزله، افزایش عمر مفید ساختمانهای مدارس و نوسازی و بهسازی تاسیسات برقی و مکانیکی در مدارس فرسوده از جمله اهداف اجرای طرح تخریب و بازسازی کلاس های درس غیر مستحکم و غیر استاندارد در چهل ساله اخیر بوده است.
همچنین وجود دانش آموزان به عنوان سرمایه های انسانی و آینده سازان کشور، ضرورت جلوگیری از تلفات سنگین و غیرقابل جبران در هنگام حوادث از جمله زلزله، جلوگیری از جریحه دار شدن احساسات جامعه در اثر اتفاقات و وجود مدرسه به عنوان پایگاهی و مأمنی مطمئن در زمان وقوع حوادث، اجرای طرح بازسازی و مقاوم سازی فضاهای آموزشی را ضروری می سازد.
در بخشی از این گزارش با عنوان معرفی وضع موجود آمده است؛ در سال ۱۳۸۵ مبلغ ۴ میلیارد دلار برای تخریب و بازسازی مدارس غیراستاندارد و مقاوم سازی مدارس نامستحکم به تصویب رسید.
در طی یک دهه گذشته، مجموع کلاسهای مقاومسازی شده در کشور بالغ بر ۳۰۴۶۰ کلاس با مجموع حدود ۲۶۸۶۳۷۳ متر مربع بوده است که نشان از عزم جدی این سازمان در تامین امنیت دانش آموزان و حفظ سرمایههای کشور دارد. بیشترین میزان کلاسهای مقاومسازی در سال ۱۳۹۱ با حدود ۸۴۸۲ کلاس و مساحت در حدود ۶۷۱۹۴۰ مترمربع و کمترین میزان آن در ابتدای طرح با حدود ۲۲۳ کلاس و حدود ۲۴۷۲۶ مترمربع بوده است.
تخریب و بازسازی یکی از مهمترین بخشهایی است که از برنامه چهارم توسعه به سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس واگذار شده است تا بتواند اهداف کلان ابتدای طرح را اجرایی سازد. بر این اساس تعداد کلاسهای تخریب و بازسازی شده در کشور از ابتدای طرح بالغ بر ۶۴۷۹۷ کلاس با زیربنایی بالغ بر ۸۲۸۶۴۷۹ متر مربع بوده است. بیشترین میزان تخریب و بازسازی با حدود ۱۵۱۸۳ کلاس درس و زیربنایی بالغ بر ۱۹۵۰۹۲۳ مترمربع مربوط به سال ۱۳۸۷ بوده است.
نظر شما